top of page

Lighting Love - Chandelier, Pendant, Outdoor and Ceiling Lights Design

Public·17 members

Mvrdv Vertical Village Pdf 17


project title: ilot queyries architecture: MVRDV @mvrdv location: quai de queyries, bordeaux co-architects: flint landscape design: sabine haristoy client: kaufman & broad, ADIM founding partner in charge: winy maas partner: bertrand schippan, jeroen zuidgeest design team: nils christa, marie saladin, thomas boerendonk, roxana aaron, marco gazzola, adam mierzwa, florian hoanen, antoine ceunebroucke completion: 2021 photography: ossip van duivenbode @ossipvanduivenbode




Mvrdv Vertical Village Pdf 17


DOWNLOAD: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fmiimms.com%2F2u0Jn9&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw1K4__lkwLwjyBUsCEF6X6T



Designed for developer Youngwoo & Associates with Stonehill Taylor as the architect of record, the design approach creates a vertical village so that the building does not overwhelm the surroundings, as is so often the case when individual buildings are larger than their neighbours. The stacked shape has the added benefit of providing multiple outdoor terraces, with every block having its own outdoor space on the roof of the block below.


Defined by MVRDV as "a true plant village", the Seoullo 7017 draws the attention of visitors with its rich plant library including over 200 local species of trees, shrubs and flowers, which is presented as "a walkable plant library for residents and visitors to the city."


"But it is not only a 'library' of plants, a series of pots are bigger. Here the plants are lifted. Underneath there are shops, galleries, tea houses, a theatre, information centres, maintenance boots and restaurants, thus the viaduct is getting inhabited by a plant village", continued Maas.


The Markthal was designed by architectural firm MVRDV. The grey nature stone building has an archwise structure like a horseshoe. The building has a glass facade on both sides; these are made up of smaller glass windows. The smaller windows are mostly squared and around 1485 millimeters wide. All of these are hung around a structure of steel cables, 34 metres high and 42 metres wide, which makes it the largest glass-window cable structure in Europe. Each facade has 26 vertical and 22 horizontal cables. The facade was designed and installed by Octatube[11]


The Markthal is built on top of a fourteenth-century buried village in the Polder of Westnieuwland. This polder was surrounded by water and dykes to protect the polder during high-tide.[26] There were a few houses and farms in this polder, also at the site of the Markthal.


During the building of the Markthal, a tenth-century farm was found 7 metres under the ground. Within the house were two stoves and a few fireplaces. The farm was part of a village before Rotterdam, named Rotta, after the river Rotte. The inhabitants of Rotta were farmers, craftsmen and traders. Earlier, a small settlement from the fourteenth-century was found on the site.[27]


The overarching skin is less of a slick one-liner than its photographs suggest. The skin is supported by a structure of 1m-deep glue-laminated timber portal frames set only 1.35 metres apart. This means that the frames in themselves are fins projecting into the space, and are able to provide a considerable degree of solar shading, acting as vertical louvres. An impressive amount of pipework, as well as the adjustable shading blinds, are concealed between the outer face of the structure and the glazing itself, leaving only tracks for internal glass cleaning to disrupt the clarity of the sturdy exoskeleton.


Experimental set-up by (Barou et al. 2020) to test brick-glass specimens under shear (left). The results indicated that a saw-tooth pattern as edge geometry of the glass component (right) is favorable to mortars and tile adhesives and has negative effect on glues, which performed better when a vertical, smooth edge surface (middle) was applied


Lastly, in all cases, the adhesive selection led to refinements in the design. Overall, the geometry of the design can have a significant impact on the adhesive selection. For example the LightVault spares the necessity for an adhesive of high-strength due to its compressive-only geometry. Whereas the vertical, self-standing 10 m high façade of the Crystal Houses necessitates the use of a stiff adhesive to ensure the required strength and rigidity of the structure. In the Qaammat Pavilion the cantilevering of the walls towards the interior had to be reduced to enable the application of a flexible adhesive that would allow for an easy assembly. Accordingly, it is important that the architects and structural engineers of a project implementing an adhesively-bonded cast-block system consult the respective research team from the early stages of the design, as alternations in the design can influence the initial adhesive family selection and can in turn reduce the complexity of the construction and associated costs.


There is currently a lack of relevant building guidelines for the verification of the structural performance of an adhesively-bonded glass-block system, which is further amplified by the individual requirements set by each case-study. As a first step, the authors of this work suggest the establishment of a test standard for evaluating solid glass masonry structures; this should include, but not be limited at, compression tests, out-of-plane shear and 4-point bending tests of small-scale assembly specimens (as shown in Fig. 15) with the final selected adhesive candidate in the desired bondline thickness in order to derive the main structural properties of the assembly. Creep tests on an adhesive layer of the desired thickness can provide further insights in the long-term performance of the system and the suitability of the selected adhesive for the transfer of the given dead loads. Artificial aging tests of the adhesive, such as the ones described in ETAG 002 for adhesive connections in glass construction, can reveal the influence of environmental factors in its long term performance. The experimental testing of the adhesive bond in different temperatures for applications in moderate climates is not deemed necessary, given that the desired service temperature range is within the range certified by the supplier; yet, it is important that provisions are made in the engineering of the structure so as to be able to accommodate movements due to the thermal expansion of the glass components. This can be solved for example, either by employing a flexible adhesive that can accommodate deformations within its thickness, or, in the case of rigid adhesives by leaving open joints (e.g. in both the Atocha Memorial and the Crystal Houses the vertical joints were left open) and/or by allowing the structure to expand as a whole.Footnote 10


The Metrobosco project will develop a circle of forests around Milan, integrating existing parks with agricultural areas and village open spaces which can provide more habitat close to the city for non-domestic wildlife common in the hinterland areas. Planned in cooperation with the Province of Milan and the Politecnico di Milano, three million trees will be planted, in cooperation with farmers and business owners who own the land, financed by the towns around the city.


Located in the heart of Seoul, a true plant village has been realised on a former inner city highway in an ever-changing urban area accommodating the biggest variety of Korean plant species and transforming it into a public 983-metre long park gathering 50 families of plants including trees, shrubs and flowers displayed in 645 tree pots, collecting around 228 species and sub-species.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page